OPĆINA ERDUT POSTAJE „MJESTO ZA MENE“ - UDRUGA BREZA POČETKOM PROJEKTA OBILJEŽAVA MEĐUNARODNI DAN OBITELJI
Kreativne radionice u projektu „Mjesto za mene“ počinju 1. lipnja 2012. godine u Erdutu i Dalju, prijave su već počele a djeca i mladi mogu se javiti u svojim školama na području Općine Erdut, izravno na broj telefona 272-818 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Udruga Breza počinje provedbu projekta «Mjesto za mene» koji je odobren u sklopu programa IPA 2009: Izgradnja kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu programa inovativnih socijalnih usluga na području od posebne državne skrbi. Ugovor je potpisan 3. svibnja 2012. godine, projekt će trajati 20 mjeseci, a za njegovu provedbu Europska unija odobrila je sredstva u visini 198,110 eura (1.493.618,15 kuna), dok je ukupni iznos projekta 228 110 eura (1.710.825,99 kuna).


Međunarodni dan obitelji izabran je kao prigodan datum objave početka projekta koji su najavili Suzana Vargović, predsjednica Udruge Breza kao nositelj projekta, predstavnici partnerskih organizacija Miljenko Turniški, predsjednik Agencije lokalne demokracije u Osijeku i Jelena Kamenko, voditeljica volonterskog programa Volonterskog centra Osijek, te Jelica Klobučar, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Osijek koji je uključen kao suradnik na projektu. O projektu je govorio i Jugoslav Vesić, načelnik Općine Erdut na čijem području će se provoditi projekt, a Općina je osigurala i prostor u Kulturno-znanstvenom centru Milutin Milanković u kojem će se provoditi aktivnosti u Dalju, kao i u društvenim domovima i mjesnim odborima u mjestima na području Općine.

Glavni cilj projekta „Mjesto za mene“ je osnažiti razvoj civilnog društva u Osijeku ina području Općine Erdut kako bi imale kapacitete za socijalno partnerstvo u provedbi hrvatske nacionalne strategije za prevenciju rizičnog ponašanja, te za povlačenje sredstava iz socijalnih programa Europske unije koji će se za Hrvatsku tek otvoriti.