Poštovani,

U sklopu provedbe EU projekta naše Udruge, pod nazivom „Mjesto za mene“, organiziramo edukativnu radionicu na temu: Razvoj socijalnih usluga u privatnom i civilnom sektoru na području rada s djecom, mladima i starijim osobama.
Radionica će se održati 22. veljače 2013. godine (petak) u Kulturnom i znanstvenom centru Milutina Milankovića u Dalju, Zlatka Takača 13, s početkom u 10 sati.

Ovom radionicom želimo potaknuti razvoj socijalnih usluga na području Vukovarsko srijemske i Osječko baranjske županije, sukladno potrebama korisnika i potrebama Ministarstva socijalne politike i mladih koje se nalazi u procesu deinstitucionalizacije sustava, budući da razvoj ovih usluga može otvoriti prostor za nova zapošljavanja.
Namjera nam je informirati zainteresirane i pružatelje socijalnih usluga o mogućnostima organiziranja, financiranja i održivosti socijalnih usluga za različite skupine korisnika ( djeca, mladi, osobe s invaliditetom, osobe s problemima ovisnosti, starije osobe i sl).

U ime Ministarstva socijalne politike i mladih na predavanju i u raspravi sudjelovat će mr. sc. Josip Sarić viši savjetnik, a o socijalnim uslugama koje već pružaju pričat će Suzana Vargović predsjednica Udruge Breza Osijek, Mirala Alagić predsjednica Uduge P.G.D.I. Beli Manastir, Tomislav Mišetić voditelj Uduge Ne-ovisnost Osijek, Denis Ćosić zamjenik ravnatelja Crvenog križa Osijek, Natalija Fadiga voditeljica Centra Amadea Đakovo.


Prijave na radionicu otvorene su do 20. veljače 2013. godine, ispunjene prijavnice trebaju biti dostavljene na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a prijaviti se mogu i osobe koje nisu članovi udruga, no zainteresirane su za pružanje socijalnih usluga.
Pozivamo Vas da se uključite.

S poštovanjem
Predsjednica Udruge Breza
Suzana Vargović dipl ped.

PROGRAM RADIONICE
09:45 – 10:00 Izjave za medije
10:00 – 10:15 Uvod i predstavljanje sudionika
10:15 – 11:30 Predavanje mr. sc. Josipa Sarića, višeg savjetnika u Ministarstva socijalne politike i mladih na temu: Proces transformacije socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj - Tko sve može biti pružatelj socijalnih usluga i koji su kriteriji
11:30 – 11:45 Pauza
11:45 – 12:45 Primjeri dobre prakse - prezentacije
(Crveni križ Osijek, Udruga za borbu protiv ovisnosti „NE-OVISNOST“- Osijek, PGDI – Projekt Građanske Demokratske Inicijative - B. Manastir, Udruga za psiho-socijalne potrebe AMADEA - Đakovo, Udruga za rad s mladima BREZA, Osijek)
12:45 – 13:45 Rasprava
13:45 – 14:00 Preporuke i zaključci
14:00 – 15:00 Druženje i neformalna razmjena informacija