Mjesni odbor Aljmaš i Područna škola Aljmaš obilježavaju prvi dan proljeća u petak, 22. ožujka 2013. godine, u 13,00 sati u prostoru Područne škole Aljmaš u Aljmašu.
Obilježavanju proljeća pridružila se i Udruga za mlade Breza koja na području Općine Erdut provodi IPA projekt „Mjesto za mene“ financiran sredstvima Europske unije.


Početak proljeća ujedno je i zadnji dan škole prije proljetnih praznika, te su učenici pripremili zanimljiv program koji će predstaviti svojim roditeljima i svim zainteresiranim mještanima Aljmaša i Općine Erdut.
Na početku će djeca Aljmaša predstaviti svoju školu i svoj rad, nakon čega će program dočeka proljeća uz animaciju preuzeti Ivan Kristijan Majić u ulozi gospodina Mrazanovića, tajnika gospođe Zime, i Ines Perić iz Udruge DOKKICA u ulozi Prolette, tajnice Proljeća. Program će činiti i radionica hodanja na štulama, te plesna radionica Zumbe, a sve radionice vodit će volonterke Udruge Breza.


Ako vremenski uvjeti dopuste, dvorište Područne škole bit će ukrašeno cvjetovima koje su bojali mali Aljmašani. Dvorište škole već je uređeno grafitima u bojama proljeća i prepoznatljivim motivima Aljmaša, a zidove su oslikali grafiteri Udruge Breza.


Pozivamo Vas da nam se pridružite na obilježavanju prvoga dana proljeća u Aljmašu!