HKUD “Branko Herceg” iz Erduta, Općina Erdut, Turistička zajednica Općine Erdut, Vijeće Mjesnog odbora Erdut i općinsko komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. organizirali su tradicionalnu Smotru folklora “Dani trešanja”, četvrtu po redu manifestaciju koja je u Erdutu održana 8. lipnja 2013. godine.

Predsjednik TZ Erdut Jugoslav Vesić i njegov pomoćnik Darko Barjaktarević navode kako je cilj manifestacije prezentacija turističkih potencijala erdutskoga kraja, kulturnih i narodnih običaja, te kvalitetnih prirodnih proizvoda iz domaće radinosti.
Barbara Nikolašević, voditeljica HKUD "Branko Herceg" i organizatorica Smotre, navela je kako su posjetitelji mogli uživati u zanimljivom kulturno-umjetničkom programu, te u raznovrsnoj ponudi izložbeno-prodajnog sajma. Na sajmu je bilo moguće i kušati delicije slavonskog stola, upotpunjene kapljicama najfinijih vina erdutskog vinogorja.
Na manifestaciji sudjelovali su i sudionici plesnih radionica projekta "Mjesto za mene", i to juniorska i seniorska skupina Jazz-dance radionice koju vodi volonterka Breze Josipa Glavurdić, te Break-dance radionice koju vodi volonter Breze Marin Kalman.

Nakon nastupa na velikoj pozornici, sudionici radionica, te prijatelji iz njemačke udruge Agapedia koji su došli u posjet Brezi, zanimljivo su proveli poslijepodne u dvorištu naše kuće u Erdutu. Igrama su se pridružili i voditelji i sudionici radionica Parkoura Matej Snopek i Aleksandar Sarkanjak, a održane su i radionice pletenja na starinskom tkalačkom stanu koje su vodile članice udruge "Zvono" iz Belišća, te radionica izrade svijeća koju je vodila Lana Goriansky.